EN TILL

Idag bjuds det på en intervju (suprise), jag hoppas ni tycker de är lika intressanta att läsa som jag tycker. I veckan kommer det att bjudas på lite annat också, så jag hoppas ni hittar hit då!!!!

Men idag vill jag gärna också veta vad ni läsare skulle vilja att jag bloggade mer om? :)

Ålder 34 år

Sysselsättning: Dessvärre sjukskriven för tillfället


Vad bloggar du om?

 

Jag bloggar mestadels om heminredning & pyssel men även lite om vardagen & familjen.

 

När började du blogga? Och hur kom det sig?

 

Jag började blogga i maj 2007. En av mina vänner som har en blogg och "tryckte på" mig till att börja blogga. Jag började med det mest som en kul grej och sedan blev jag fast. Nu känns det som att det är en del av mig och jag trivs utmärkt med det. Jag har fått massor av respons och har nästan ramlat av stolen i bland när jag har kollat besöksstatistiken. Kunde aldrig föreställa mig att så många skulle besöka min blogg. Jag får mycket beröm för min blogg och känner "det är ju bara lilla jag". Jag tycker inte att det är så märkvärdigt. Jag skriver om det som faller in för tillfället. Det mesta av det jag bloggar om kommer rent spontant. Jag kan inte påstå att jag anstränger mig särskilt mycket. Jag tror att när det börjar kännas "krävande" och påtvingat så försvinner charmen med bloggandet. Man ska göra det när man känner för det och inte för att man "måste" eller för att någon förväntar sig det.


Varför bloggar du?
 

Jag bloggar för att jag tycker att det är så himla kul och jag gillar att skriva. Jag gör det även för att jag vill delge andra saker som jag gillar. Jag kan själv "gå i gång" på något smart inredningstips och vill därför inspirera andra. "Detta var en fiffig idé", kan jag tänka och då vill jag att andra också ska kunna dra nytta av det. Jag har så mycket som "vill ut" och det känns skönt att få ner en del av sina inredningstankar i ett litet arkiv. Jag tycker om att kunna "bolla" tankar med andra bloggare och besökare. Det ger mig mycket.

 

Fördelar och nackdelar med att blogga?

 

Bloggen är som en "ventil" för mig och där kan jag samla mina tankar kring heminredning. Fördelen är att man får dela med sig av tips, idéer som man själv gjort i hemmet eller som man hittar på nätet, men även att man själv får idéer av besökarna. En annan fördel är all positiv respons man får, man känner sig uppskattad. Jag trivs med att ha en dialog med läsarna och ta del av deras funderingar kring ämnet. En nackdel som jag kan se är att jag tycker att det är en svår balans när det gäller att vara "personlig". Själv gillar jag "personliga" bloggar, alltså när man får "lära känna" profilen bakom bloggen. Jag vill gärna kunna ha min blogg sådan men tvekar lite till det ibland. En annan nackdel är förstås om man får mindre trevliga kommentarer men det är inget jag själv har råkat ut för mer än enstaka gånger, tack & lov. 

 

Sedan har jag en rädsla för att uppfattas som nonchalant om jag missar att svara på någon kommentar. Det kan vara klurigt att avgöra vilka kommentarer man bör svara på. Måste man svara på alla? Jag kan känna en viss stress med det i bland. Det innebär ju inte att man är mindre tacksam för en komplimang för att man inte svarar men man är rädd att det ska tas så. Jag blir så otroligt glad över alla snälla kommentarer och det förgyller min vardag mycket. Det är underbart vad snälla och uppmuntrande människor det finns. Jag vill gärna ge feedback tillbaka till besökarna men det kan vara tidskrävande i bland. Svarar jag till någon som har en egen blogg så klipper jag & klistrar in på den personens blogg också ibland för att gardera mig. Där inne hittar man ofta något intressant vilket gör att man "fastnar" där & kommenterar där också och tiden springer lätt i väg. Det kan vara lite lurigt just tidsmässigt.

 

Vad tänker du på när du publicerar ett inlägg och du vet att alla kan läsa det. Jag tänker på var man lägger personlighetsnivån och språket osv.?

 

När jag började att blogga så tyckte jag att det var knepigt med ordval och det här med "skrifttalet". Eftersom jag är så humoristisk av mig och inte ville uppfattas som oseriös så kände jag att jag inte riktigt kunde vara "mig själv". Jag kände att jag fick hålla tillbaka mycket utav humorn på bloggen. Nu tänker jag inte lika mycket på det och känner mig mer bekväm när jag skriver inläggen. Jag är väldigt spontan både i skrift & tal. Det känns skönt att slippa tänka hela tiden, kan jag skriva si eller så. Jag försöker att inte bry mig för mycket om sådant, det skulle bara bli jobbigt. Fast det är klart att det händer att jag tänker "Undra hur dem tog det där jag skrev?". Saker kan uppfattas fel i skrift och där hör man inte tonläge etc. Så visst kan det kan bli missuppfattning av det man skriver. Sedan blir det säkert inte alltid grammatiskt rätt när jag skriver. I bland kan man se något fel efter man har publicerat ett inlägg, då får man gå in & redigera.



Hur mycket tid tar bloggandet upp, om du skulle uppskatta?

 

Det är olika. Det beror lite på vad jag gör och sådär. Jag tycker att det går som en dans, jag gör ofta snabba inlägg och får ofta frågan hur jag hinner med att blogga så mycket. Jag brukar ta en stund jag får över då & då, när andan faller på. I början tog det förstås längre tid, exempelvis när man skulle göra kollage. Nu kan jag göra flera kollage bara på en liten stund, är väldigt effektiv av mig på det sättet. Jag springer ibland mellan matlagning eller andra sysslor, skriver lite, slänger in en bild. Men det kan bli mellan en halvtimme upp till två, tre timmar per dag, beroende på vad jag skriver om och med eventuella kollage inräknade.



Får du några inkomster eller fördelar på ditt bloggande, i så fall vad? Är det något du strävar efter?

 

Nej nej, inte ett korvöre och det är inte heller något jag strävar efter. Däremot får jag massa uppskattning och det är mer värt än pengar. :)


DANIEL

D är 19 år och blir 20 år i sommar. Det D gör på fritiden är att umgås med sin flickvän, försöka spela gitarr, sitta vid datorn och sen lyssnar han väldigt mycket på musik. Här svarar han på 7 frågor om varför just han bloggar. 

 

1. Vad bloggar du om?

Jag bloggar mest om mig själv och mitt liv i allmänhet. Och sen ibland kommer det upp något musikklipp eller någon text om miljö tex.

 

2. När började du blogga? Och hur kom det sig?

Jag började blogga i höstas när en kompis var hos mig och jag fick den idén. Ville testa blogga för att jag har hört att man kan tjäna pengar på det, haha.

 

3. Varför bloggar du?

Nu gör jag väl mest det för att det är skoj och att man försöker göra sig hörd.

 

4. Fördelar och nackdelar med att blogga?

Nackdelen är väl att det tar tid att fixa och skriva med sin blogg. Fördelen är att man får synas.

 

5. Vad tänker du på när du publicerar ett inlägg och du vet att alla kan läsa det. Jag tänker på var man lägger personlighetsnivån och språket osv.?

 

Jag tänker inte på något faktiskt. Ifall jag vill säga något dumt om någon så skriver jag det, och ifall jag tycker illa om någon så är jag inte svår för att skriva det heller. Jag skriver mitt egna språk och jag använder ibland lite mycket svordomar men eftersom det är min blogg så bestämmer jag själv hur jag ska uttrycka mig.

 

6. Hur mycket tid tar bloggandet upp, om du skulle uppskatta?


Beror på. Ifall man är aktiv så blir det väl 3-4 timmar om dagen? Minst.. Och ifall man känner för att inte vara aktiv så blir det typ 1 inlägg :)

 

7. Får du några inkomster eller fördelar på ditt bloggande, i så fall vad? Är det något du strävar efter?

 

Det är inga stora summor iallafall:)

Klart jag vill få pengar för min blogg fast det är inte något jag strävar efter, det hade bara varit ett plus.


WHY WHY WHY

Nu har det bjudits på en hel del intervjuer med diverse bloggare och bloggerskor. Men det är inte slut, det kommer att bjudas på ännu fler.
Men nu så undrar jag såklart, varför just du bloggar eller varför du inte bloggar (du kanske är typen som endast läser bloggar)?

DAGENS...

blogg intervju är med ägaren av den här bloggen jewliette enjoy!!

Namn Julia Åström
Ålder 19 år

Sysselsättning Teknisk support på bredbandsbolaget och frilansjournalist


Vad bloggar du om?

Jag bloggar om allt möjligt men främst om mitt liv och vad som händer i mitt liv.


När började du blogga? Och hur kom det sig?

Blogga började jag göra när jag gick i ettan på gymnasiet, tror jag det var. Fast jag alltid varit någon slags dagboks-fanatiker så när lunarstorm var som mest populärt, typ hela högstadiet, så var jag väldigt aktiv och skrev dagbok där. Jag har till och med sparat allt jag har skrivit och det kan säga är riktigt roligt att läsa!


Varför bloggar du?

Egentligen så vet jag inte, för ibland kan det kännas så sjukt meningslöst att blogga. Det känns så konstigt att någon ska vara så intresserad av vad jag gör om dagarna. Men tydligen verkar det locka vissa så det är väl därför jag fortsätter. Sen är det ju alltid kul att få skriva av sig. Jag älskar att skriva och knappra på tangenterna. Och sen att leka lite med ord och sånt där har jag alltid gillat.


Fördelar och nackdelar med att blogga?

Fördelar är nog att man får dela med sig av upplevelser med andra. Sen ser jag bloggandet som ett sätt att "uppdatera" varandra vad som händer i lovet. Till exempel de kompisar jag träffar och pratar med sällan kan ju läsa och se vad som händer. Dessutom så kan man få mycket inspiration när man läser andras bloggar. Nackdelar vet jag inte. Kanske att, om man då väljer att visa bloggen för alla, så kan verkligen alla läsa det och man viker nästan ut sig själv. Men det är ju ett val man gör själv.


Vad tänker du på när du publicerar ett inlägg och du vet att alla kan läsa det. Jag tänker på var man lägger personlighetsnivån och språket osv.?

Jag tänker på att inte nämna namn med efternamn och gatunamn och sånt där eftersom jag har valt att "alla" får läsa min blogg. Sen försöker jag hålla de mest personliga sakerna för mig själv, även om jag vet att det är sånt folk vill läsa om.


Hur mycket tid tar bloggandet upp, om du skulle uppskatta?

Det är olika. Ibland skriver jag en gång i månaden och ibland blir det varje dag. Det beror lite på vad jag gör och sådär. Det känns ju onödigt att bara skriva om ingenting bara för att fylla ut. Då väntar jag hellre med att skriva tills jag har något att berätta och har tid.


Får du några inkomster eller fördelar på ditt bloggande, i så fall vad? Är det något du strävar efter?

Nix, inte ett öre. Det skulle ju vara kul men det är nog ingenting jag strävar efter.


RSS 2.0